OVER ONS

Maak kennis met Human Perspective

Wij zijn Angelique van Geerenstein en Brigitte van Birgelen. Wij zijn adviseur, coach en trainer op het gebied van persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Vijfentwintig jaar geleden zijn wij, vanuit een fascinatie voor mensen Psychologie gaan studeren. Daarna hebben wij, eerst een tiental jaren in dienst bij gerenommeerde bureaus en vervolgens als freelancer, ondervonden wat daar allemaal bij komt kijken.

Gaandeweg hebben wij geleerd om goed helder te krijgen wat nu precies de vraagstukken en problemen zijn die het functioneren, communiceren en samenwerken in organisaties belemmeren. Wat wij inmiddels ook goed in de vingers hebben, is het maken van de vertaalslag van deze integrale analyse naar een concreet op maat gemaakt plan van aanpak en de uitvoering daarvan.

Onze klanten, veelal directeuren, managers en HR-professionals uit zowel de publieke als de commerciële sector, zien ons als samenwerkingspartners. Wij denken mee en helpen mee. Doordat wij gemakkelijk aansluiting en daarmee vertrouwen krijgen op verschillende lagen binnen de organisatie, zijn wij in staat om te interveniëren op individueel-, afdelings- en organisatieniveau en daadwerkelijke gedragsverandering te creëren.

Wij bieden jullie als gelijkwaardige gesprekspartners een nieuw perspectief en weten jullie op een respectvolle, constructieve en inspirerende wijze te prikkelen.

Angelique

Cliënten en collega’s beschrijven mij als iemand die met haar nieuwsgierige, open en geduldige houding gemakkelijk aansluiting vindt bij mensen van allerlei leeftijden en achtergronden. Ook de eigenschappen sprankelend, creatief, inspirerend en flexibel hoor ik vaak terug. Blij ben ik zelf met de feedback dat ik anderen confronteer op een respectvolle wijze en hen aan weet te zetten tot daadwerkelijke gedragsverandering.

Na mijn Master Sociale-en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht ben ik mijn loopbaan begonnen als extern adviseur en coach bij PriceWaterhouseCoopers waar ik in de rol van adviseur en coach in korte tijd veel ervaring heb op mogen doen. Een andere bepalende stap was mijn rol als interne adviseur bij een Britse zakenbank (Abbey National Treasury Services) in Londen, waar ik naast mijn inhoudelijke rol als coach en adviseur ook het nodige politiek gevoel heb ontwikkeld. Terug in Nederland deed ik opdrachten voor diverse HR-bureaus (SHL, Berenschot, Leeuwendaal, Boertien), onderwijsinstanties (Hogeschool van Utrecht, Universiteit van Wageningen), non-profit organisaties (Bronovo, Medisch Centrum Haaglanden) en for-profit organisaties (ABN AMRO, Rabobank, AlpInvest, IBM).”

Ik geloof in een leven lang leren en laat mij graag verbazen en verrassen. Naast leren in de praktijk heb ik ook altijd opleidingen gevolgd om de nodige verdiepingsslag in mijn werk aan te kunnen brengen, waaronder Cognitieve Gedragstherapie, Integratieve Psychotherapie, Transactionele Analyse, Rationeel Emotieve Therapie, Acceptence & Commitment Therapy, Oplossingsgerichte Therapie, Provocatieve Coaching, Lichaamsgericht werken, Adviesvaardigheden, Coaching & Mentoring, Train-de-trainer, Projectmanagement, Strategisch Personeelsmanagement en Changemanagement. Ik ben gecertificeerd om te werken met de meeste  assessment- en coaching- instrumenten.

Brigitte

Collega’s en cliënten beschrijven mij vaak als iemand die met oprechte aandacht luistert en al snel een prettige, ontspannen sfeer weet te creëren. Kenmerkend is mijn speelse, creatieve en spontane aanpak. Ik prikkel en inspireer mensen, met humor, maar ook met nieuwsgierige vragen, om tot diepere inzichten te komen en stappen vooruit te zetten. Wat anderen ook vaak zeggen is dat ik open-minded ben: zelden vind ik iets vreemd of gek.

Al tijdens mijn afstuderen als Arbeids- en Organisatiepsycholoog aan de universiteit van Utrecht ben ik mijn loopbaan begonnen als junior consultant bij een klein adviesbureau, waar ik naast het begeleiden van outplacementkandidaten ook zorg droeg voor acquisitie. Ik leerde al snel wat er allemaal bij komt kijken om een adviesbureau draaiende te houden en had er plezier in die verschillende rollen te vervullen.

Het echte inhoudelijke adviseursvak heb ik geleerd in de jaren daarna, toen ik bij Compaz IJsselstreek en Luteijn werkte als assessmentpsycholoog, coach en trainer. Ik had echter ook een drang om zélf te werken als manager in een organisatie, trok de stoute schoenen aan en werd locatiedirecteur bij een kinderopvangorganisatie van Stichting Welzijn Oost te Utrecht. Als leidinggevende van dertig kinderleidsters, aanspreekpunt voor een paar honderd ouders en verantwoordelijk voor de opvang van tientallen baby’s en peuters iedere dag, kwam ik er goed achter wat het inhoudt om sturing te geven in de vaak ingewikkelde en conflictueuze samenwerkings- en communicatieprocessen.

Met deze ervaring op zak ben ik later mijn diensten aan gaan bieden aan grotere en kleinere HR-bureaus zoals SHL en Leeuwendaal, gemeentelijke organisaties zoals de gemeente Rotterdam, gemeente Ede en gemeente Den Haag, re-integratiebureaus en diverse andere organisaties zowel in de profit als de non-profit sector.

Ik hou ervan om behalve mijn hoofd ook mijn hart te gebruiken en wil anderen ook graag stimuleren om dat te doen. Ik ben opgeleid tot psychodramaregisseur, voor mezelf om meer in contact te komen met wat mij drijft en wie ik ben, maar vooral ook om in coachingstrajecten de wat zwaardere thema’s goed op te kunnen pakken.

Brigitte van Birgelen

"Wij gaan alleen daar de diepte in waar het moet."

ONZE VISIE & WERKWIJZE

Jullie organisatie is continu in beweging. Voortdurende verbetering en aanpassing aan wisselende omstandigheden vergen een constante afstemming tussen de strategie, structuur en cultuur van de organisatie, evenals de financiële doelstellingen en de eisen die intern en extern aan de onderneming worden gesteld.

Dit vraagt veel van jou en je collega’s. De ontwikkelingsrichtingen van jullie medewerkers moeten immers continu worden afgestemd op deze dynamiek. Het individu en het team zijn hiermee essentieel voor het daadwerkelijk realiseren van verandering. Dit maakt jou tot een zeer belangrijke schakel voor het lange termijn succes van de organisatie. Graag ondersteunen wij jullie bij de ontwikkeling van jullie mensen om deze verander- en verbeterslagen daadwerkelijk te kunnen maken.

Ons vertrekpunt is altijd jullie organisatie en haar strategie; deze bepaalt immers welke vaardigheden en gedragingen noodzakelijk zijn voor de werknemers en teams.

Wij kijken naar de doelstellingen van jullie organisatie en vertalen deze naar de verschillende lagen in de organisatie.

Wij onderscheiden ons doordat wij in staat zijn om diverse methoden en instrumenten te hanteren om de ontwikkeling van individuen en teams in gang te zetten en te houden. Voorbeelden zijn verschillende coachtechnieken, organisatietheorie, assessment en training en development centers. Op deze wijze zijn wij in staat elke nieuwe opdracht met een op maat gesneden aanpak te benaderen.

Om het risico van ‘paralyse door analyse’ te voorkomen, doen wij alleen wat nodig is. Dit om te voorkomen dat alle tijd opgaat aan het analyseren en er onvoldoende tijd overblijft om te komen tot een implementeerbare oplossing. Onze ervaring is dat het niet altijd nodig is om ‘de diepte in te duiken’, alhoewel onze aanpak zich ervoor leent op alle vier relevante niveaus te interveniëren: het onderbewuste (‘wie ben ik?’), de waarden en normen (‘wat vind ik?’) de vaardigheden (‘wat kan ik?’) en het gedrag (‘wat doe ik?’).

Als lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) werken wij volgens de gedragsregels die in de beroepscode zijn vastgelegd.